A Diary Of My life 2

Chatter's Area

// - -

// 8 comments

//

English Reading Programme


Assamualaikum~
entry kali ni nak kongsi program yang aku ikut baru-baru ni..
banyak-banyak program yang aku handle, aku rasa ini lah program yang paling banyak bermain dengan emosi, paling penat, paling menguji kesabaran, dan paling menguji kestabilan diri kite bekerja dalam tekanan yang super extreme..sebab:-

1) setakat ni, ni lah program yang aku terpaksa bekerja antara 12-15 jam selama seminggu. kerjanya pulak, mostly rushing. nak on the spot.terkejar-kejar sangat..
2) aku terpaksa skip makan tengahari.akibat terlalu sibuk..mkn mlm tu kira campur sekali tengahari tu..
3) multi-tasking- program ni, walaupun korang treasurer. tapi kene handle vanue jugak, tag jugak, photostate jugak, macam2lah. semua org mcmtu. ni disebabkan oleh kekurangan komitee
4) tak pernah lagi kene kemas 10 vanue dan susun kerusi dengan 4 orang je!
5) entahlaa..kepala tak boleh fikir ape lagi sebab banyak...........


sedikit tentang program ni..

program ni di namakan 'English Reading Program'. sasarannya kepada pelajar sekolah rendah tahun 1-6 dan menengah tingkatan 1-3. program ni lebih kepada memupuk minat membaca bahan bacaan berbahasa Inggeris, selain membuang phobia kepada pelajar-pelajar melayu amnya terhadap bahasa Inggeris.

jom tengok gambar..kata orang 1 picture can tell 1000 stories...


PENDAFTARAN


 


Pendaftaran

   
kaunter Refund-dijaga oleh pakcik tua.


 
pelajar tingkatan 1-3

 

adik-adik darjah 3




                              AKTIVITI KELAS                         





  
khusyuknya dia..alolor...hehe



sayyidah with her student..hehehe


nampak tak budak tudung kelabu tu? budak tu sangat comel. aku selalu kacau dia.hehe. nama dia ain nabila







MAKAN TENGAHARI






  Nescafe free
 
duta nescafe.hukhuk




SOLAT ZOHOR BERJEMAAH

adik-adik lelaki

 

adik-adik perempuan

 
sucinya muka mereka..masih tidak berdosa.... 





LAWATAN KE PERPUSTAKAAN NEGERI

 



diorang punya excited nak naik bus UIA.huhu

 
muka maintain ceria walaupun terpaksa menyadin dalam bas




PENUTUP





komitee yang ade cuma 5 orang. tuhan sahaja yang tahu bertapa penatnya kami 5 orang ni. tetapi alhamdulillah, segala penat lelah tu berbayar dengan kejayaan program ni. bukan aku je tetapi beberapa komitee dan fasi yang memang terlalu gembira sehingga termenitiskan air mata. siapa yang tak gembira. adik-adik yang datang mula-mula semua takut-takut. bila majlis penutup tu semua dah tak takut cakap english. nak tanya tandas pon cakap english. aku rs mmg cukup puas hati. berbaloi penat lelah kami selama ini..buat komitee dan fasi yang sangat9 komited ini gambar-gambar stress kita!! haha..




presentation para fasi-gambar ni diambil pada pukul 1.30 pagi


group binding fasi

 
tgk muka stress kat belakang tu.hehe

 
kat bilik rakaman suara.




masa ni aku dah pening susun duit.huhu

and lastly...

paling mahal -gambar program director, treasurer, head fasilitator, head special task, and head prep and tech tengah sangat tension!! haha..gambar ni sangat ori woo..bukan berlakon..huhu



semoga program kami ini dapat melahirkan pemimpin-pemimpin yang baik dimasa akan datang..terutama yang jenis ini:-



siapa tahu kan barisan yang comel-comel ini nanti akan muncul seorag pemimpin yang membela umat islam

semoga ape yang kami beri ini dapat dimanfaatkan oleh adik-adik..

dan buat yang teristimewa
......
....
..
.
para komitee dan fasi-fasi English Reading Program. semoga ALLAH dapat membalas jasa kalian. semoga jumpa lagi di program-program akan datang. nice to meet all of you!! maaf ye kalau ade terkasar bahasa ke.hee..



 P/S: financial report  waiting..ngee

8 Responses so far.

  1. handle participants bdk2 kecik ni best tp klu participants bdk2 besar sabar je la..i handle tuk graduating students last sem, bpe org je yg dtg utk dgr interview n resume punye talk, dinner ramai plak yg dtg..dugaan2 :D haha

  2. huhu..tahu xpe.dah 2 kali sy buat program career week.ade talk2 camne nk jwp interview, syarikat2 dtg siap, budak2 mmg ade peluang trus nk dpt contact..yg dtg bape kerat je, wak..huhu

  3. awk ni "wak2" panggil saya dh mcm org jawa je rasa..eje betul2 a.w.a.k hehehe

  4. ehhehe..wak munira..yela2..awak..

  5. pandai pun, klu sebut 'wak' jg nnt sy wat kelas m'geja khas tuk wak mizan hehehe

  6. hehe..aik? awk bkn cikgu english ke? boleh jd cikgu BM plak eh..huhu..bgus2

  7. sy ni versatile haha..dulu sy ngajar subject arabic 2bln taw huhu

  8. kamu mmg cikgu bahasa..huhu